Deze behandeling is geschikt bij onderstaande problematiek:

  • Couperose
  • Rosacea
  • Verwijde haarvaten
  • Rode vlekken

Wat is couperose?

Bij couperose is het bindweefsel in de vaten verslapt. Roodheid en gesprongen adertjes zijn zichtbaar voornamelijk op de wangen, neus, kin en decolleté. Bij een lichte huidskleur komt dit vaker voor. Uw leefstijl, voeding en blootstelling aan de zon dragen bij aan de couperose.

Advies

Hierbij bieden we een goede huidverzorging gebaseerd op de behoeften van uw huid. Omdat het voedingspatroon een grote rol speelt in de couperose brengen we hier ook een advies in uit. Een goede huidverzorging


Gevoeligheid en rode vlekken

De oorzaak

De huid is vaak draag en de haarvaten zijn verwijd waardoor rode vlekken ontstaan. De barrière van de huid is aangetast ten gevolge van een chronische huidaandoening of het gebruik van irriterende huidproducten zoals scrubs. Het gebruik van alcohol kan de gevoeligheid en rode vlekken versterken.


Wat is rosacea?

Er zijn verschillende soorten rosacea namelijk pre-rosacea, vasculair en inflammatoire rosacea. Rosacea is een vasculaire huidaandoening waarbij de haarvaatjes kampen met ontstekingen. De gesprongen adertjes zijn rood en blauw van kleur. De bijkomende papels en pustels zijn gevuld met vocht. De oorzaak van rosacea zijn overmatige blootstelling aan de zon, stress, verkeerde voeding, verkeerde huidverzorging en aanwezige bacteriën van de huid. Extra triggers zijn de temperatuurverschillen en klimaat.

Advies

Een van onze specialisaties is de huidbehandeling van rosacea. Het betreft een totaalaanpak van de huid. Een huidverzorging met Vitamine A, voedingsadvies en bijhorende supplementen. Hierbij wordt geadviseerd een voedingsdagboek bij te houden.


Geschikte behandelingen bij haarvaten zijn:

Bindweefselmassages