Het gaat om deze problematiek:

  • Huidveroudering
  • Rimpels
  • Fijne lijntjes
  • Dunne huid
  • Huidverslapping
  • Zonneschade

Wat is huidveroudering?

Naarmate we ouder worden verliest de huid zijn kracht en elasticiteit en vermindert de hydratatie in onze huid. Het onderliggend vetweefsel, collageen en elastine nemen af. Door het natuurlijke proces van veroudering verloopt het regeneratieproces (huidvernieuwing) van de huid trager. Hierdoor worden rimpels rond de ogen, mond en op het voorhoofd zichtbaar. Dit wordt mede veroorzaakt door uw gezondheid, leefwijze en blootstelling aan de zon. Deze factoren kunnen het proces van huidveroudering versnellen.

Het advies

Een professionele behandeling en dagelijkse huidverzorging zal de huid gezonder maken en de aanmaak van nieuw collageen stimuleren.


Waardoor ontstaan fijne lijntjes?

Vanaf het 25e levensjaar kunnen zich droogtelijntjes ontwikkelen. Wanneer u lacht of fronst vormen zich lijntjes en door het gevolg van het verouderingsproces blijven ze staan. Hierbij speelt ook uw leefstijl en voeding een belangrijke rol.

Het advies

Na de skincheck gaan we aan de slag om uw huid in goede conditie te houden zodat u de huidveroudering kan uitstellen.


Waardoor ontstaat verslapping van de huid?

In de huid treedt een natuurlijk verouderingsproces op, namelijk het verlies aan collageen-, elastinevezels en bindweefsel. Dit proces is voornamelijk zichtbaar bij de wangen en bij de hals. Tegelijkertijd vermindert de bot-, vet- en spiermassa waardoor er verslapping optreedt waarbij dit wordt versterkt doordat de huid bij veroudering dunner wordt.
Het proces van huidverslapping wordt versterkt door uw leeftijd, voeding en blootstelling aan de zon.

Het Advies

Na de skincheck krijgt u advies welke behandelingen en huidverzorging uw huid in gezonde conditie kan brengen. Hierbij adviseren wij de beste behandeling afgestemd op uw huid.


Wat is zonneschade?

Wanneer u zonbeschadiging van de huid heeft, zijn er kleine ruwe plekjes op uw huid ontstaan onder invloed van zonlicht. Deze plekjes zijn echt schade aan huid, vandaar dat ze zonbeschadiging worden genoemd. U krijgt zonneschade door de zon of de zonnebank.

Advies

Gebruik van zonnebescherming is sterk aan te raden zomer en winter. Door gebruik te maken van Vit A in onze huidverzorging en zonnebescherming kan je vroegtijdige huid kanker voorkomen.


Geschikte behandelingen bij huidveroudering zijn: