Deze behandeling is geschikt bij onderstaande problematiek:

  • Lentigo ouderdomsvlekken en pigmentvlekken: zonnebeschadiging
  • Post-inflammatoire pigment: door beschadiging van de huid
  • Melasma: zwangerschapsmasker
  • Pokuloderma: bruinrode vlekken in de hals
  • Egale tint

Wat zijn ouderdomsvlekken of lentigo?

Pigmentvlakken of hyperpigmentatie wordt veroorzaakt door overproductie van melanine (pigment). Dit wordt vaak extra benadrukt door blootstelling aan de zon waardoor de cellen worden beschadigd. Dit gebeurt op jonge leeftijd maar kan ook verder in de levensloop ontstaan. Ook de plaats van de pigmentvlekken is verschillend. Op zichtbare plaatsen kunnen deze vlekken als vervelend worden ervaren. Dit kan in het gezicht zijn, lippen of hals. Ook op handen komen pigmentvlekken of levervlekken voor.

Advies

Na het uitvoeren van de skincheck wordt bepaalde welke behandelingen er mogelijk zijn afgestemd op uw huid. Meer informatie over de verschillende behandelingen vindt u terug bij de behandelvormen.


Wat is post-inflammatoire pigment?

Dit komt vaak voor na genezing van acné door wrijving, irritatie of trauma. Hierdoor kan donker pigment optreden. Dit is ook mogelijk na brandwonden of insectenbeten. Een egalere teint kan u verkrijgen door met de beste passende huidproducten uw huid te verzorgen, zeker aan te raden om zonnebescherming te gebruiken.


Melasma-zwangerschapsmasker

De oorzaak

Doordat de hormoonhuishouding in onbalans is worden de pigmentcellen geactiveerd. Dit stimuleert het proces van pigmentatie. De naam spreekt voor zich en het zwangerschapsmasker komt dan ook voor tijdens periodes van hormonale veranderingen zoals zwangerschap, menopauze, hormoontherapie, medicijngebruik en anticonceptie.

Advies

Er wordt een skincheck uitgevoerd om na te gaan hoe diep het pigment zit. Het proces van de vermeerdering van de pigmentcellen moet onderdrukt worden.


Wat is egale tint pigment?

Blootstelling aan de zon is de nummer één oorzaak waardoor pigmentvlekken ontstaan. Zonlicht is namelijk de belangrijkste factor voor de aanmaak van pigment. Door overmatig blootgesteld te worden aan de zon kan de aanmaak van pigment verstoord worden, hierdoor ontstaat hyperpigmentatie.

Advies

Gebruik van zonnebescherming is sterk aan te raden zomer en winter. Door gebruik te maken van Vit A in onze huidverzorging en zonnebescherming kan je vroegtijdige huidkanker voorkomen.


Geschikte behandelingen bij pigment zijn: