Deze behandeling is geschikt bij onderstaande problematiek:

  • Diabetische voet
  • Reumatische voet
  • Risicovoeten
  • Sportvoeten

Diabetische voet

Bij diabetische voeten kan het gevoel in de voeten verminderd zijn (neuropathie) en daarom is de verzorging en controle van de voeten van groot belang.

Advies

Belangrijk is dat je regelmatig je voeten laat behandelen bij een medische pedicure.


Reumatische voet

Reuma kan standsverandering van de voeten en vergroeiing van de tenen veroorzaken. Reuma kenmerkt zich in gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen en slijtage in het gewricht.

Advies

Regelmatige medische pedicure behandeling want vaak zien we eelt of likdoorns door de standsafwijking, waardoor een probleem kan ontstaan bij het lopen.


Risicovoeten

In medische termen spreekt men over risicovoeten wanneer er een verhoogde kans is op voetklachten. Dit kan veroorzaakt worden door ziekte of aandoeningen vaak van de ‘risicovoet’. Uw voeten lopen meer gezondheidsrisico bij hart- en vaatziekten, huidaandoeningen, diabetici en reuma.

Advies

Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, vaataandoeningen, kanker, ouderdom en neurologische aandoeningen. Als jouw voeten vallen in de categorie risicovoeten dan is een regelmatige behandeling belangrijk.

Wij bieden ook de oplossing voor alle nagelaandoeningen, we maken ook ortheses voor tussen de tenen met als doel drukvermindering. Andere oplossingen voor drukvermindering zijn vilt of fleecyweb. Verder gebruiken we hulpmiddelen als nagelbeugels tegen ingegroeide nagels en nagelreparaties tegen gescheurde nagels.


Sportvoeten

Sporten is goed voor ieders gezondheid. Voor steeds meer mensen is sport en actief bewegen onderdeel van hun dagelijks leven. Bij pijn aan uw voet door bijvoorbeeld een ingegroeide nagel, eelt of een likdoorn zult u uw voet anders neerzetten om deze pijn te vermijden. Hierdoor ontstaat een verkeerde belasting van uw voet en is de kans op blessure groter. Daarom is aandacht voor uw voeten noodzakelijk.

Advies

Medical taping biedt uitkomt bij sportblessures bijvoorbeeld bij enkeltorsie, zweepslag en tennisarm. De taping blijft minimaal zeven dagen zitten.

Geschikte behandelingen bij voetproblemen zijn: